Pečený bylinkový losos s ratatouille zpět

Ingredience:
losos600 gprovensálské koření dle chutilimetková šťáva dle chuti
sůl dle chutibílý pepř dle chuti
Ratatouille:
lilek1 ksmladá cuketa2 ksrajčta5 ks
žlutá paprika1 - 2 kscibule1 ksčesnek3 stroužky
olivový olej5 lžicprovensálské koření dle chutitymián dle chuti
bazalka dle chutisůl dle chutibílý pepř dle chuti
losos 600 g, provensálské koření dle chuti, limetková šťáva dle chuti, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, lilek 1 ks, mladá cuketa 2 ks, rajčta 5 ks, žlutá paprika 1 - 2 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, olivový olej 5 lžic, provensálské koření dle chuti, tymián dle chuti, bazalka dle chuti, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti

Příprava

Dnes jsem měla chuť na něco lehkého a také jsem chtěla využít krásné zeleniny, která nám přišla ze Světa bedýnek. A tak nakonec vzniklo toto jídlo. Myslela jsem si, že k lososovi nemůže být lepší příloha než brambor nebo kaše. Ovšem tato voňavá zeleninová směs k němu ladí naprosto dokonale.

Lososa si naporcujeme na jednotlivé filety, osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a okořeníme. Necháme odležet v chladu, zatímco budeme připravovat ratatouille. Nejprve si spaříme rajčata vroucí vodou. Do pánve Wok nalijeme asi 5 lžic olivového oleje a osmahneme na něm cibuli, nakrájenou nahrubo. Souběžně si nakrájíme lilek, cuketu a papriku. Přidáme na pánev a společně restujeme. Rajčata oloupeme, vykrojíme "bubáky" a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k zeleninové směsi, osolíme, opepříme a přidáme koření. Pokud máme čerstvé bylinky, je to nejlepší volba. Ale postačí i sušené nebo mražené. Ratatouille společně dusíme na nejmenším stupni 20-30 minut, než se zelenina propojí a vytvoří směs. Troubu si rozpálíme na 200 stupňů. Vyndáme marinovaného lososa, na každý filet položíme plátek másla a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 15 minut. Dobrou chuť!

2016-04-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI