Pečený králík s tymiánovým zelím zpět

cibule2 většíčesnek6 stroužkůkmín2 lžíce
sůl špetkazelí1/2 hlávkycibule2 menší
sušený tymián1 lžičkacukr krupice dle chutihladká mouka1-2 lžíce
voda na podlitíolej nebo sádlo2 lžícemletý kmín1 lžička
bramborový knedlík králík1 ks
cibule 2 větší, česnek 6 stroužků, kmín 2 lžíce, sůl špetka, zelí 1/2 hlávky, cibule 2 menší, sušený tymián 1 lžička, cukr krupice dle chuti, hladká mouka 1-2 lžíce, voda na podlití, olej nebo sádlo 2 lžíce, mletý kmín 1 lžička, bramborový knedlík , králík 1 ks

Příprava

Receptů na kraličí maso je nepřeberné množství, ale zkuste ten můj, myslím, že si opravdu pochutnáte.

Naporcovaného králíka řádně osolíme, potřeme utřeným česnekem a okmínujeme. Na dno pečící nádoby rozprostřeme na půlkroužky pokrájenou cibuli. Pak přidáme kousky králíka, podlijeme vodou. Pečeme na 180 stupňů, cca. 2h., dokud není masíčko měkké.

Cibule si oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na jemné nudličky. V širším kastrolu si mírně rozehřejeme tuk, přidáme pokrájenou cibuli a pomalu jí restujeme do sklovata.

Hlávku zelí očistíme, překrájíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na jemné nudličky. Na sklovatou cibuli si přidáme zelí a necháme restovat. Poté přidáme lžíci cukru a za stálého míchání ho necháme v hrnci roztavit do světlé barvy. Zelí se nám tím krásně obalí. Poté přidáme tymián, kmín, promícháme a ihned zalijeme vodou do třetiny výšky zelí. Zelí zlehka osolíme a dusíme asi 5 min. bez poklice - uniknou tak výpary a zelí tolik nenadýmá. Poté ze zelí vydusíme všechnu vodu a zlehka jej za stálého míchání zasypeme moukou. Mouka se tak nabalí na zelí a nedělá hrudky. Vše pár min orestujeme a pak podlijeme studenou vodou opět do třetiny výšky zelí. Zelí necháme ještě asi 10 min. dusit a pak jej dochutíme solí, cukrem a nakonec octem dle vlastní chuti.

Pečeného králíka servírujeme s bramborovým knedlíkem.

2013-07-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI