Pečený pstruh a salát s ananasem zpět

Ingredience:
čerstvý pstruh1 kssůl špetkasušený rozmarýn špetka
citron1/2 ksčervená cibule1/2 ksmáslo kousek
Salát:
čerstvý špenát hrstkysané zelí dle chutiledový salát pár lístků
červená paprika1/2 ksmrkev1 ksananas dle chuti
červená cibule1/2 kssvětlý ocet Balsamico pár kapekslunečnicový olej za studena lisovaný trochu
drcený kmín špetkasůl špetkapepř špetka
čerstvý pstruh 1 ks, sůl špetka, sušený rozmarýn špetka, citron 1/2 ks, červená cibule 1/2 ks, máslo kousek, čerstvý špenát hrst, kysané zelí dle chuti, ledový salát pár lístků, červená paprika 1/2 ks, mrkev 1 ks, ananas dle chuti, červená cibule 1/2 ks, světlý ocet Balsamico pár kapek, slunečnicový olej za studena lisovaný trochu, drcený kmín špetka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Tohle jídlo vzniklo úplnou náhodou - čistě experiment, však to znáte...no a opravdu zachutnalo. 

Pečená ryba a trošku exotičtější salát - to je něco pro mě. Co vy, taky máte rádi takové ty "podivuhodné" kombinace?

Nejdřív bych chtěla napsat něco k tomu pstruhovi. Koupila jsem ho čerstvého a musím uznat, že to je úplně jiné "žrádlo", než ty mražené mršky. V upečeném mase byl opravdu cítit rozdíl - bylo voňavější a křehčí. Takže pokud máte možnost někde čas od času koupit čerstvou rybu, tak s chutí do toho, vyplatí se! :)

Pstruha jsem omyla pod tekoucí vodou a pootevřela jsem mu bříško přesně tam, kde byl vykuchaný. Vnitřek jsem jemně osolila, okořenila sušeným rozmarýnem a vycpala plátky citronu a červené cibule. I z vnější strany jsem ho jemně posolila, dala na plech s trochou vody a přidala pár plátků másla. Takto připraveného pstruha jsem dala péct do vyhřáté trouby na 200°C po dobu asi 35 minut. Na posledních 5 minut jsem snížila teplotu na 180 °C a troubu přepla na režim gril, aby byla kůžička křupavá
 
Salát:
Vše si důkladně omyjeme, ananas okrájíme a cibuli s mrkví oloupeme. Salát natrháme na kousky a dáme do mísy, přidáme špenát, pokrájené kysané zelí a nahrubo nastrouhanou mrkev. Ananas nakrájíme na kostičky, cibuli na tenké proužky, papriku na nudličky a přidáme k základu.
 
Zálivka: světlý ocet Balsamico a slunečnicový olej smícháme dohromady se šťávou z kysaného zelí, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vylijeme na salát. Promícháme a necháme aspoň 20 minut odpočívat, aby zelenina pustila šťávu a chutě se spojily. Pak už jen stačí dát na talíř pstruha, salát a můžeme si užívat tu skvělou souhru chutí :)
2013-12-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI