Pečený pstruh na hnízdě z polníčku zpět

Ingredience:
čerstvý pstruh1 kskoření na ryby1 špetkacitronový pepř1 špetka
sůl1 špetkamáslo2 plátkysalát polníček1 velká hrst
velké rajče1 ksolivový olej1 velká lžíce
čerstvý pstruh 1 ks, koření na ryby 1 špetka, citronový pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, máslo 2 plátky, salát polníček 1 velká hrst, velké rajče 1 ks, olivový olej 1 velká lžíce

Příprava

Věřte, že "obyčejný" pstruh pečený na grilu s polníčkovým salátem a rajčetem, byla vynikající volba při mé dělené stravě. Věřím, že si někdo z vás pochutná, stejně, jako já. Polníček je znám svým vysokým obsahem hořčíku, železa a blahodarným přínosem pro naši nervovou soustavu. Kdo by tyto žádoucí účinky v dnešní době odmítl, že ano?! (smích)



Recept je jednoduchý.
Pstruha jsem opepřila citrónovým pepřem, posypala kořením na ryby, osolila a do bříška jsem vložila plátek másla. 
Rybku jsem dala na pečící papír, položila na ní druhý plátek másla a vložila do vyhřáté trouby na horký vzduch.
Můžete dát i program cirkulace vzduchu v kombinaci s grilem. Nebo rybu dát jen na gril. Záleží, jak peče zrovna ta vaše.
Pekla jsem ji asi 20 min, dokud není na povrchu zlatavá.
Servírujeme s čerstvým rajčátkem na polníčkovém hnízdě. Můžete zakápnout panenským olivovým olejem.


Dobrou chuť!

2015-07-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI