Ingredience: | |||||
čerstvý pstruh | 1 ks | koření na ryby | 1 špetka | citronový pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka | máslo | 2 plátky | salát polníček | 1 velká hrst |
velké rajče | 1 ks | olivový olej | 1 velká lžíce |
Věřte, že "obyčejný" pstruh pečený na grilu s polníčkovým salátem a rajčetem, byla vynikající volba při mé dělené stravě. Věřím, že si někdo z vás pochutná, stejně, jako já. Polníček je znám svým vysokým obsahem hořčíku, železa a blahodarným přínosem pro naši nervovou soustavu. Kdo by tyto žádoucí účinky v dnešní době odmítl, že ano?! (smích)
Recept je jednoduchý.
Pstruha jsem opepřila citrónovým pepřem, posypala kořením na ryby, osolila a do bříška jsem vložila plátek másla.
Rybku jsem dala na pečící papír, položila na ní druhý plátek másla a vložila do vyhřáté trouby na horký vzduch.
Můžete dát i program cirkulace vzduchu v kombinaci s grilem. Nebo rybu dát jen na gril. Záleží, jak peče zrovna ta vaše.
Pekla jsem ji asi 20 min, dokud není na povrchu zlatavá.
Servírujeme s čerstvým rajčátkem na polníčkovém hnízdě. Můžete zakápnout panenským olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI