Pečínka na jablkách s pečeným bramborem zpět

Ingredience:
vepřový bůček600 gvelká jblka2 ksvelké cibule2 ks
bobkový list3 kstymián2 lžičkysvětlé pivo300 ml
vývar (bujón)300 mlolej2 lžícesušený česnek dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
Pečené brambory:
brambory500 golej dle potřebysůl dle chuti
vepřový bůček 600 g, velká jblka 2 ks, velké cibule 2 ks, bobkový list 3 ks, tymián 2 lžičky, světlé pivo 300 ml, vývar (bujón) 300 ml, olej 2 lžíce, sušený česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brambory 500 g, olej dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

O víkendu jsme u nás měli tuhle staročeskou dobrotu, kterou prostě miluji. Pečínka, je v moderním kabátku, ale přesto stejně dobrá, jako ji pekly naše babičky.

Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče.
Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem. Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30-40 minut na 180 °C do zlatova.

Příloha – Pečený brambor
Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu uvidíte od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

2019-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI