Pikantní králík v zeleninové omáčce zpět

Ingredience:
králičí stehna4 ksšpek8 delší špalíčkyolej1 lžíce
cibule1 kskapie1 ksčesnek2 prolisované stroužky
solamyl2 lžičkyomáčka Piri Piri3 lžícerajčatová šťáva1 sklenka (200ml)
bambusové výhonky1 sklenka (330g)voda na podlitíplátek másla na zjemnění
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
králičí stehna 4 ks, špek 8 delší špalíčky, olej 1 lžíce, cibule 1 ks, kapie 1 ks, česnek 2 prolisované stroužky, solamyl 2 lžičky, omáčka Piri Piri 3 lžíce, rajčatová šťáva 1 sklenka (200ml), bambusové výhonky 1 sklenka (330g), voda na podlití, plátek másla na zjemnění, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Pokud máte rádi pikantní jídlo, můžete vyzkoušet králíka s omáčkou Piri Piri. Nedoporučuji podávat dětem, omáčka je hodně ostrá.

Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět. 

Stehna očistíme a každé prošpikujeme dvěma špalíčky špeku.

Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.

Podlijeme rajčatovou šťávou, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.

Během dušení občas podlijeme vývarem. 

2 minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody. 

Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.

Poznámka: Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, postačí nám na podlití pouze rajčatová šťáva, 3 lžíce omáčky a 25 minut dušení.

2018-02-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI