Ingredience: | |||||
krůtí stehno / prso | 200 g | mrkev | 1 ks | celer | 2 plátky |
malý patizon | 1/2 půlka | zelené cibulky (natě) | hrstička | česnek | 2 stroužky |
sůl | špetka | pepř | špetka | chilli | špetka |
olivový olej | 1 lžíce | ||||
Příloha: | |||||
chléb, brambory nebo salát dle chuti | dle chuti |
Krůtí stehenní maso je velice chutné a šťavnaté. Hodí se, jak na řízky, směsi, klidně na guláše nebo steaky. Na grilování nemluvě. Kdo chce, může podlít troškou dobrého bílého nebo červeného vína, které masu dodá šmrnc.
Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm.
Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na větší kolečka nakrájenou cibulku a krůtí maso. To pustí šťávu, tak restujeme do zredukování tekutiny.
Poté přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, poprášíme čili kořením a zalijeme cca 1 dcl vody. Dusíme chvíli pod poklicí, pak ji odstraníme a restujeme do tuku a zrůžovění masa-cca 10 minut.
Podáváme s bramborem, nebo chlebem, popřípadě jen se salátem podle vlastní chuti
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI