Pikantní krůtí kousky se zeleninou zpět

Ingredience:
krůtí stehno / prso200 gmrkev1 ksceler2 plátky
malý patizon1/2 půlkazelené cibulky (natě) hrstičkačesnek2 stroužky
sůl špetkapepř špetkachilli špetka
olivový olej1 lžíce
Příloha:
chléb, brambory nebo salát dle chuti dle chuti
krůtí stehno / prso 200 g, mrkev 1 ks, celer 2 plátky, malý patizon 1/2 půlka, zelené cibulky (natě) hrstička, česnek 2 stroužky, sůl špetka, pepř špetka, chilli špetka, olivový olej 1 lžíce, chléb, brambory nebo salát dle chuti dle chuti

Příprava

Krůtí stehenní maso je velice chutné a šťavnaté. Hodí se, jak na řízky, směsi, klidně na guláše nebo steaky. Na grilování nemluvě. Kdo chce, může podlít troškou dobrého bílého nebo červeného vína, které masu dodá šmrnc.

Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm.
Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na větší kolečka nakrájenou cibulku a krůtí maso. To pustí šťávu, tak restujeme do zredukování tekutiny.
Poté přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, poprášíme čili kořením a zalijeme cca 1 dcl vody. Dusíme chvíli pod poklicí, pak ji odstraníme a restujeme do tuku a zrůžovění masa-cca 10 minut.

Podáváme s bramborem, nebo chlebem, popřípadě jen se salátem podle vlastní chuti

2014-10-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI