Pizza bez lepku zpět

Těsto:
bílý jogurt150 gmouka Jizerka125 gprášek do pečiva (Labeta)1 ks
vejce1 kssůl špetka
Na posypání:
cherry rajčata hrstkašunka dle chutiniva dle chuti
oregáno špetkarajčatová omáčka dle chuti
bílý jogurt 150 g, mouka Jizerka 125 g, prášek do pečiva (Labeta) 1 ks, vejce 1 ks, sůl špetka, cherry rajčata hrstka, šunka dle chuti, niva dle chuti, oregáno špetka, rajčatová omáčka dle chuti

Příprava

Největší problém pro mě do dnes představují pizzerie, protože si musím z lístku vybírat salát, rizoto nebo vyjímečně mají třeba bezlepkovou variantu pro nabízené těstoviny. Ale bezlepková pizza? S rozvozem jsem se setkala třeba v Praze. Ale v Českých Budějovicích neexistuje restaurace, která by bezlepkovou pizzu nabízela. Ale proč? Pro Italy nebo Malťany je to dnes skoro naprostá samozřejmost....

Proto si Pizzu dělám často doma, mám vynikající rychlý a snadný recept na základ, který zvládne opravdu každý a za 30 min je pizza hotová.

Z ingrediencí si připravíme těsto, které zlehka rozetřeme na pečící papír na plechu. Snažíme se, aby byla vrstva rovnoměrná. Poté potřete kečupem či rajčatovou omáčkou (drcenými rajčaty). Klademe přísady dle chuti. V mém případě byla chu´t na šunku, cherry rajčata a nivu. Posypeme špetkou oregány, které nesmí na správné pizze chybět. 
Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca. 25 až 30 min. Samozřejmě dle toho, jak peče Vaše trouba.

Pizza, Itálie, miluju pizzu! Pod příspěvkem hledejdejte fotografii mouky Jizerky, kterou používám, tak i prášek do pečiva Labeta.

Doboru chuť 

2014-09-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI