Pizza s květákovým korpusem zpět

Korpus (větší koláčová forma):
malý květák1 ksolej dle potřebysušená bazalka1 lžička
drcený sušený česnek nebo 1-2 stroužky čerstvého1 lžičkakurkuma2 lžičkypsyllium nebo 3 lžíce rozmixovaných lněných semínek (místo vejce)4 lžíce
sůl dle chutiprášek do pečiva s vinným kamenem dle potřeby
Náplň:
rajčatové pyré300 mloregano (dobromysl)1 lžičkačesnekové tofu dle chuti
sůl dle chutičerné olivy dle chutičerstvé lístky bazalky dle chuti
malý květák 1 ks, olej dle potřeby, sušená bazalka 1 lžička, drcený sušený česnek nebo 1-2 stroužky čerstvého 1 lžička, kurkuma 2 lžičky, psyllium nebo 3 lžíce rozmixovaných lněných semínek (místo vejce) 4 lžíce, sůl dle chuti, prášek do pečiva s vinným kamenem dle potřeby, rajčatové pyré 300 ml, oregano (dobromysl) 1 lžička, česnekové tofu dle chuti, sůl dle chuti, černé olivy dle chuti, čerstvé lístky bazalky dle chuti

Příprava

Odlehčujeme, ale chutě jsou, takže labužnicky! Veganský a bezlepkový velmi dobrý recept, jen pozor na nahořklost květáku.

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Rozšťoucháme na kaši a smísíme s kořením a veganským vejcem (psyllium nebo lněné semínko). Do vymazané koláčové formy vytvarujeme z těsta korpus. Pečeme ho nejprve samotný při 180°C asi 30 minut. 

Pyré ochutíme oreganem, případně dalším česnekem, osolíme a potřeme jím korpus. Zasypeme olivami a najemno nastrouhaným tofu. Dáme znovu do trouby, tentokrát už jen asi na 20 minut. Před podáváním bohatě posypeme čerstvými lístky bazalky.

2018-01-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI