Plněné bramborové knedlíky se zelím

zpět
Plněné bramborové knedlíky se zelím
Ingredience:
uzený vepřový ocásek600 gsádlo2 lžícemalá cibule1 ks
brambory uvařené ve slupce500 ghrubá mouka150 gvejce1 ks
sůl dle chutizelí dle potřeby
uzený vepřový ocásek 600 g, sádlo 2 lžíce, malá cibule 1 ks, brambory uvařené ve slupce 500 g, hrubá mouka 150 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, zelí dle potřeby

Příprava

Česká klasika, kterou mají rádi skoro všichni. A můj muž velice.

Nejdříve si uvaříme uzený vepřový ocásek v osolené vodě. Rozpustíme si na pánvi dvě lžíce sádla a orestujeme na něm na jemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme uvařený uzený ocásek pokrájený na kostičky (nejlepší je nechat ho vystydnout nebo ho udělat den dopředu, lépe se s ním pracuje), pěkně promícháme a orestujeme

Uvařené brambory nastrouháme na jemno, vysypeme doprostřed válu a uděláme do nich důlek. Do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které nakrájíme na kolečka. Do každého kousku zabalíme připravenou směs z uzeného masa, hotové knedlíky trochu obalíme v hrubé mouce a uvaříme ve vroucí vodě. Podáváme se zelím a s opraženou cibulkou.

2016-02-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI