Plněné kalamáry zpět

Ingredience:
ošočištěné kalamáry2 kskoktejlové krevety posekané na menší kusy hrststrouhanka velká hrst
strouhané pecorino velká hrstsůl dle chutipepř špetka
extra panenský olivový olej Forcella trochurozšlehané vejce1 - 2 ksčerstvá petrželka dle chuti
šalotka posekaná na jemno1 kskrájená rajčata1 plechovkačerstvá bazalka dle chuti
červená cibule nasekaná na jemno1/2 ksprolisovaný česnek1 stroužek
ošočištěné kalamáry 2 ks, koktejlové krevety posekané na menší kusy hrst, strouhanka velká hrst, strouhané pecorino velká hrst, sůl dle chuti, pepř špetka, extra panenský olivový olej Forcella trochu, rozšlehané vejce 1 - 2 ks, čerstvá petrželka dle chuti, šalotka posekaná na jemno 1 ks, krájená rajčata 1 plechovka, čerstvá bazalka dle chuti, červená cibule nasekaná na jemno 1/2 ks, prolisovaný česnek 1 stroužek

Příprava

Dnešním receptem uzavřeme " cestování " po Italském kraji Abruzzo ,dnešním receptem se podíváme na přímořskou kuchyni, kde hlavní součástí jídelníčku jsou samozřejmě mořské plody, ryby a celkově lehčí pokrmy. Proto jsem si pro Vás připravila zajímavou pochoutku v podobě mořských plodů - plněné kalamáry krevetami s rajčatovou omáčkou,to vše samozřejmě ve spojení s olivovým olejem Forcella, pocházejícím ze stejného kraje jako náš vynikající recept.

Olivový olej Forcella je vyroben z odrůdy Intosso a má překrásnou zlatožluotou barvu s lehkými zelenými odstíny, a celkově mi hodně připomíná lehké jarní počasí. Jeho vůně mi evokuje artyčoky, čerstvě posekanou trávu a přitom si zachovává velmi výraznou pikantní chuť, takže si tenhle olivový olej opravdu vychutnáte. Navíc se ideálně hodí k rajčatovým pokrmům, zeleninovým či luštěninovým jídlům a nebo samozřejmě oceníte jeho chuť i v klasickém salátu Caprese nebo právě jako my v tomhle receptu s mořskými plody.

Nejprve si nachystáme rajčatovou omáčku. Na lžíci olivového oleje necháme zesklovatět červenou cibuli, poté přidáme na minutu česnek a zalijeme rajčaty. Necháme deset minut prohřát, přidáme čerstvou bazalku, pepř a sůl dle chuti.

Na pánvi si začneme chystat náplň. Na olivovém oleji necháme lehce zezlátnout šalotku, poté prohřejeme nahrubo nasekané koktejlové krevetky - asi tři minuty. Dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, čerstvou petrželku, opepříme, osolíme a přilijeme rozšlehané vejce, promícháme. Směs by měla být hustá a dobře držet pohromadě. Touto směsí plníme kalamary, které dobře spojíme párátky, aby při opékání náplň nevytékala. 

Na čisté pánvi na lžíci olivového oleje opečeme dozlatova kalamáry ze všech stran, poté ihned servírujeme s teplou rajčatovou omáčkou. 

2015-07-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI