Plněné panenky s mandlemi zpět

Ingredience:
vepřová panenka (2 menší celé panenky)600 gpomeranč4 ksloupané mleté pražené mandle170 g
med2 lžícečesnek nakrájený na plátky4 stroužkyextra panenský olivový olej4 lžíce
nakrájené oregano4 lžícemáslo nakrájené na kostičky1 plátekmořská sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
vepřová panenka (2 menší celé panenky) 600 g, pomeranč 4 ks, loupané mleté pražené mandle 170 g, med 2 lžíce, česnek nakrájený na plátky 4 stroužky, extra panenský olivový olej 4 lžíce, nakrájené oregano 4 lžíce, máslo nakrájené na kostičky 1 plátek, mořská sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Na včerejší den jsem naplánovala grilovací minipárty. Jelikož se ale venku daly najednou servírovat jen kroupy, milá společnost se sešla u nás doma.
Z Pohlreichovy kuchařky "Grilování", jsem si vybrala dva recepty a k večeři se tak podávala VEPŘOVÁ PANENKA, plněná pomerančovou pastou s mandlemi, HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ v kávový marinádě a k tomu domácí rozmarýno-parmazánový briošky! Grilsezóna začala, tyhle dobroty by na vašem grilu rozhodně neměly chybět.

Nastrouhejte kůru ze 4 pomerančů a promíchejte ji s mandlemi, přidejte med a spojte vše, až vznikne pasta. Ostrouhaný pomeranče si oloupejte.

Maso podélně nakrojte, ale nerozkrojte úplně. Rozevřete ho a na jednu polovinu naneste mandlovou pastu. Vymačkejte na ni šťávu z pomeranče a poklaďte plátky česneku. Maso zabalte jako roládu a převažte provázkem.

Ze šťávy ze zbylých pomerančů, oregana a oleje umíchejte marinádu a přelijte jí maso v nádobě. Panenky několikrát obraťte, aby se dobře obalilo marinádou a nechte přikryté v lednici nejmíň hodinu, nejlíp však přes noc.

Asi hoďku před grilováním vyndejte maso z lednice, po hodině i z marinády, osolte ho, opepřete a marinádu si dejte stranou.
Maso grilujeme do růžova, asi 7,5 minuty z každý strany, občas potřeme ještě marinádou z pomerančů.

Hotový maso nechte před podáváním chvilku odpočnout v alobalu. Zbylou marinádu slijte do kastrůlku a na prudkým ohni svařte na polovinu. Mimo oheň postupně vmíchejte máslo.

Grilovaný panenky nakrájejte na plátky, zakápněte omáčkou a podávejte třeba se zeleninovým salátem s černýma olivama.

2016-06-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI