Plněné papriky v zeleninové omáčce zpět

Ingredience:
červené masité papriky typu kapie5 ksolej1 lžíce
Omáčka:
voda100 mlcuketa500 gmasitá červená paprika1 ks
mrkev2 ksvelká cibule2 ksčesnek3 stroužky
Náplň:
mletá vepřová plec750 gmléko50 mlcibule1 ks
česnek2 stroužkysůl dle chutimletý pepř dle chuti
červené masité papriky typu kapie 5 ks, olej 1 lžíce, voda 100 ml, cuketa 500 g, masitá červená paprika 1 ks, mrkev 2 ks, velká cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, mletá vepřová plec 750 g, mléko 50 ml, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Plněné papriky nás vždy potěší, ať už jsou s rajskou, nebo jen tak, ve vlastní šťávě. 

Protože je bohatá úroda cuket, zkusila jsem nezahuštěnou cuketovou šťávu s více druhy zeleniny.

Mleté maso důkladně promícháme s mlékem, drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. 

Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka, opláchneme je a naplníme masovou směsí.

Očištěnou, semen zbavenou cuketu, papriku, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Přidáme i seříznuté paprikové vršky, promícháme a vložíme do vhodného pekáče.

Na zeleninovou směs položíme naplněné papriky, které potřeme olejem a lehce osolíme. Podlijeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 45 minut. Během pečení poléváme puštěnou šťávou.

Poté papriky z pekáče vyjmeme a uchováme v teple.

Šťávu přelijeme do hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme a podle potřeby dochutíme.

Podáváme s rýží, hodí se i různé těstoviny, nebo knedlík.

Papriky byly velké cca 350g/1ks, takže proto to větší množství mletého masa.

2017-08-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI