Plněné pečené brambory

zpět
Plněné pečené brambory
Ingredience:
velké brambory4 ksvejce4 ksslanina250 g
střední cibule1 ksstrouhaný sýr dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
Dip:
bílý jogurt dle potřebycitronová šťáva dle chutinasekané čerstvé bylinky dle chuti
cukr dle chutisůl dle chuti
velké brambory 4 ks, vejce 4 ks, slanina 250 g, střední cibule 1 ks, strouhaný sýr dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bílý jogurt dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, nasekané čerstvé bylinky dle chuti, cukr dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Nevím jak u vás ale u nás je to jako na horách. Takovou sněhovou nadílku si děti pěkně užijí - sáňkování to jistí. Dnes je středa, týden se nám láme do druhé poloviny, tak co si k večeři připravit nějakou tu rychlou, ale dobrou mňamku? Brambory jsou u nás doma velmi oblíbené, a když už fakt nevím co uvařit, tak je prostě naplním a je to.

Brambory umyjeme syrové i se slupkou a nahoře propícháme vidličkou. Poté je zabalíme do alobalu (každou zvlášť), urovnáme je na plech a pečeme jednu hodinu při 200°C. Vychladlé brambory rozpůlíme a vydlabeme lžičkou obsah, co nejvíce to jde.

Slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi vypražíme. Slaninu vyndáme, na výpek dáme na jemno pokrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Vydlabané brambory osolíme, opepříme a nasypeme do nich strouhaný sýr.

1/2 brambory jako hlavní chod

Do osolené a opepřené vydlabané brambory se sýrem vložíme vypraženou slaninu, pokrájenou jarní cibulku a jedno vejce, které osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Pak jen krátce zapečeme. Čas odhadneme podle barvy a tuhosti vejce.

1/2 brambory jako příloha

Vydlabanou bramborovou část nastrouháme, osolíme, opepříme, přidáme vypraženou slaninu, orestovanou cibulku a jarní cibulku. Směs promícháme a naplníme do připravených brambor (vydlabaných, osolených, opepřených a vysypaných sýrem). Připravenou naplněnou bramboru vložíme do zapékací misky a krátce zapečeme. Čas odhadneme podle barvy.

2017-02-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI