Podmáslové řízky, vařený brambor zpět

Ingredience:
kuřecí prsní řízky800 gpodmáslí1 lsůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřeby
Sypká směs:
hladká mouka2 hrnky (250ml)kypřící prášek do pečiva1 lžičkasůl1 lžička
sladká mletá paprika2,5 lžičkysušený česnek1,5 lžičkysušené oregano1,5 lžičky
bílý pepř1/2 lžičky
Příloha - brambory:
brambory500 gsůl dle chutipetrželka dle chuti
kuřecí prsní řízky 800 g, podmáslí 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, hladká mouka 2 hrnky (250ml), kypřící prášek do pečiva 1 lžička, sůl 1 lžička, sladká mletá paprika 2,5 lžičky, sušený česnek 1,5 lžičky, sušené oregano 1,5 lžičky, bílý pepř 1/2 lžičky, brambory 500 g, sůl dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Podmáslové řízky jsou jednoduché, rychlé a moooc dobré, už jste je zkusili? Je to další recept, který jsme vařili na TV Paprika CzSk v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem.

Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřícího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalíme v sypké směsi a poté znovu namočíme do podmáslí, a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI