Pohankové rizoto s houbami zpět

Ingredience:
pohanka200 gjarní cibulka nebo zelená část pórku1 ksčesnek3 stroužky
hříbky20 gmáslo20 gdrcený kmín špetka
čerstvý nebo sušený tymián hrstkasušená zelenina dle chutihoblinky parmazánu pár
cherry rajčátko1 kssůl špetkapepř špetka
pohanka 200 g, jarní cibulka nebo zelená část pórku 1 ks, česnek 3 stroužky, hříbky 20 g, máslo 20 g, drcený kmín špetka, čerstvý nebo sušený tymián hrstka, sušená zelenina dle chuti, hoblinky parmazánu pár, cherry rajčátko 1 ks, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Uznejte sami - proč si z pohanky neudělat dobré jídlo?

Pohanku zalijte vroucí vodou, ochuťte mletou sušenou zeleninou, přikryjte pokličkou a přes noc nechte v teple bobtnat. Ráno bude hotová (je to nejšetrnější způsob přípravy). Na oříšku másla orestujte cibulku, nebo pórek, plátky česneku a hříbky (já jsem použila mražené, letos byla dobrá sezona, tak mám pěknou zásobičku...směs hříbků vždy očistím, nakrájím na plátky a skladuji v krabičkách v mrazáku). Ochuťte troškou drceného kmínu a tymiánem. Do pánve přidejte odstátou pohanku, dochuťte solí, pepřem, zjemněte kouskem másla a chvíli společně prohřejte. Na talíři dozdobte cherry rajčátky, petrželkou a hoblinkami parmezánu.

Pozn.: Pohanka působí léčivě na cévy v celém organismu. Je rovněž velmi vhodná k pročištění celého těla a má příznivé účinky na naše nervy.


2014-01-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI