Pohankový nákyp s bramborovo-batátovými šťouchačkami zpět

Ingredience:
pohanka1 hrnekčervená čočka1/2 hrnkuvelká mrkev2 ks
střední cibule1 ksčesnek5 stroužkůvývar nebo voda4 hrnky
vejce3 ksmáslo na vymazání formyolej2 lžíce
uzená červená mletá paprika1 lžícemajoránka2 lžícesůl dle chuti
drcený kmín špetkabrambory dle potřebybatáty dle potřeby
máslo kousek
pohanka 1 hrnek, červená čočka 1/2 hrnku, velká mrkev 2 ks, střední cibule 1 ks, česnek 5 stroužků, vývar nebo voda 4 hrnky, vejce 3 ks, máslo na vymazání formy, olej 2 lžíce, uzená červená mletá paprika 1 lžíce, majoránka 2 lžíce, sůl dle chuti, drcený kmín špetka, brambory dle potřeby, batáty dle potřeby, máslo kousek

Příprava

Masa už bylo dost (a určitě ještě bude), takže dnes něco lehčího.

Pohanku a čočku uvaříme ve vývaru nebo vodě doměkka a necháme vychladnout. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, nastrouhanou mrkev a uzenou papriku. Směs přidáme spolu s rozšlehanými vejci k pohance s čočkou a okořeníme majoránkou, kmínem a solí. Vznikne lepivá hmota, kterou navrstvíme do vymazaného pekáčku. Zapečeme při 180 stupních 30-40min. Před krájením necháme odpočinout. Podáváme např. se šťouchanicí. Tu jsem připravila uvařením brambor a batátů půl na půl a poté rozmačkala s máslem.

2016-01-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI