Pohankový nákyp s pórkem, brynzou a pak choi zpět

Ingredience:
pohanka lámanka200 gzelí Pak choi1 kspórek1 ks
vejce1 ksbrynza125 gčesnek2 stroužky
jáhlové vločky3 lžícemajoránka hrstkasůl dle chuti
pepř dle chuti
pohanka lámanka 200 g, zelí Pak choi 1 ks, pórek 1 ks, vejce 1 ks, brynza 125 g, česnek 2 stroužky, jáhlové vločky 3 lžíce, majoránka hrstka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes jsem chtěla vařit bez masa a zároveň použít zbytkové zásoby z lednice. Trochu jsem se obávala, co na oběd řekne moje supermasová dcera (smích). Ale kupodivu ochutnala a se spokojeným brbláním "masíčko, masíčko", snědla celou misku.

Zelí Pak choi nakrájíme na tenké nudličky a pórek, tedy jeho bílou část, na kolečka. Předvaříme si zeleninovou směs v páře, aby změkla. Mezitím propláchneme pohanku a vaříme v mírně osolené vodě asi 3 minuty (1 díl pohanky na 1,5 dílu vody) a pak necháme 15 minut dojít pod pokličkou. Do zchladlé pohanky vmícháme vejce, rozdrobenou brynzu, prolisovaný česnek a majoránku. Vmícháme směs pórku a zelí a zahustíme jáhlovými vločkami. Podle chuti můžeme přidat sůl a pepř. Přendáme do vymazané zapékací nádoby a pečeme na 200 stupňů asi 30 minut.

2016-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI