Ingredience: | |||||
polenty | 3/4 hrnku | šunka Zvonařka | 3 velké plátky | Ementaler 45% | 3 plátky |
hermelín | 4 plátky | cherry rajčata | 100 g | česnekový kečup Kand (výherce d-testu - opravdu skvělý, řekla bych snad nejlepší na českém trhu) | 3 lžíce |
zeleninový bujon | 1/2 kostky | rukola | pár lístků | sušené oregano | špetka |
mražená kukuřice | hrst |
Zázrak jménem polenta, zkuste, nebudete litovat.
Postup:
Bujón jsem dala do vody a přivedla k varu
Do vroucí vody jsem za stálého míchání přisypávala polentu a vařila tak dlouho, dokud z toho nebyla tuhá hustá kaše (stále metličkou míchejte, houstne opravdu rychle)
Připravenou kaši jsem vylila na připravený plech vyložený pečicím papírem a rozetřela na tenčí placku (pomohla jsem si dalším pečicím papírem, přes který jsem rukama placku uhladila a ztenčila)
Na placku jsem dala lžíci kečupu, oregano, plátky šunky a sýru, rajčata pokrájená na plátky, rukolu, 2 lžíce kečupu, hermelín a kukuřici
Vkládala jsem do předehřáté trouby na 160 °C a pekla jsem cca 40 minut
Výsledek? Určitě bych jí dala jedničku! Příště jen musím udělat slabší těsto, aby to bylo opravdu "pizzové". Chutná skvěle a jsem si jistá, že tahle kombinace nebyla poslední. Polenta je stejnak zázrak - dá se z ní dělat cokoli. Taky ji máte rádi? A co pizza z ní, jak se vám líbí?
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI