Polentová pizza zpět

Ingredience:
polenty3/4 hrnkušunka Zvonařka3 velké plátkyEmentaler 45%3 plátky
hermelín4 plátkycherry rajčata100 gčesnekový kečup Kand (výherce d-testu - opravdu skvělý, řekla bych snad nejlepší na českém trhu)3 lžíce
zeleninový bujon1/2 kostkyrukola pár lístkůsušené oregano špetka
mražená kukuřice hrst
polenty 3/4 hrnku, šunka Zvonařka 3 velké plátky, Ementaler 45% 3 plátky, hermelín 4 plátky, cherry rajčata 100 g, česnekový kečup Kand (výherce d-testu - opravdu skvělý, řekla bych snad nejlepší na českém trhu) 3 lžíce, zeleninový bujon 1/2 kostky, rukola pár lístků, sušené oregano špetka, mražená kukuřice hrst

Příprava

Zázrak jménem polenta, zkuste, nebudete litovat.

Postup:

Bujón jsem dala do vody a přivedla k varu

Do vroucí vody jsem za stálého míchání přisypávala polentu a vařila tak dlouho, dokud z toho nebyla tuhá hustá kaše (stále metličkou míchejte, houstne opravdu rychle)

Připravenou kaši jsem vylila na připravený plech vyložený pečicím papírem a rozetřela na tenčí placku (pomohla jsem si dalším pečicím papírem, přes který jsem rukama placku uhladila a ztenčila)

Na placku jsem dala lžíci kečupu, oregano, plátky šunky a sýru, rajčata pokrájená na plátky, rukolu, 2 lžíce kečupu, hermelín a kukuřici

Vkládala jsem do předehřáté trouby na 160 °C a pekla jsem cca 40 minut

Výsledek? Určitě bych jí dala jedničku! Příště jen musím udělat slabší těsto, aby to bylo opravdu "pizzové". Chutná skvěle a jsem si jistá, že tahle kombinace nebyla poslední. Polenta je stejnak zázrak - dá se z ní dělat cokoli. Taky ji máte rádi? A co pizza z ní, jak se vám líbí?

2014-02-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI