Polentová pizza zpět

Na korpus:
polenta1 hrnekvoda2 hrnkysůl špetka
sušený česnek špetkaoregano špetka
Náplň:
sekaná rajčata dle potřebycuketa1/2 ksvejce2 ks
menší mrkev2 kspórek kouseksůl špetka
polenta 1 hrnek, voda 2 hrnky, sůl špetka, sušený česnek špetka, oregano špetka, sekaná rajčata dle potřeby, cuketa 1/2 ks, vejce 2 ks, menší mrkev 2 ks, pórek kousek, sůl špetka

Příprava

Myslím, že neznám nikoho, kdo by neměl rád pizzu. To snad ani nejde vzhledem k tomu, že na ní můžete dát v podstatě cokoli právě tak, aby byla podle vašich představ. A když zvolíte korpus z polenty namísto kynutého těsta, můžete mít za tři čtvrtě hodinky oběd na stole.

Pravda, korpus z polentové kaše se sice klasickému těstu nevyrovná, ale je mnohem rychlejší a skoro bez práce - příprava mi zabrala asi tak 15 minut, zbytek času jsem už jenom čekala, až se pizzy upečou. A obrovská výhoda je, že na ně můžete naložit zbytky, co najdete v lednici, a nikdo nepozná že jste nezvládli nakoupit (ehm, ne, že by se mi něco takového někdy stalo).

Polentu smíchejte s dvojnásobným množstvím vody, přidejte sůl, česnek a oregano a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut nebo dokud vás nezačne bolet ruka.
Hotové "těsto" rozetřete na plech a vytvarujte placky se zvýšeným okrajem, aby vám náplň z pizzy neutekla.
Dejte korpusy předpéct do trouby vyhřáté na asi 170-180°C asi na 15 minut.

Vytvarované placky můžete plnit úplně čím chcete. Já jsem je potřela sekanými rajčaty a pokladla plátky cukety. Na tu jsem pak rozklepla vajíčko, propíchla jsem mu žloutek a osolila jsem ho. Pak jsem dala vrstvu mrkve nastrouhané škrabkou na proužky a posypala kolečky pórku. Zvrchu jsem ještě posolila a postříkala olivovým olejem.
Po naplnění dejte pizzu zpátky do trouby a pečte ještě asi 20-30 minut (dokud se nepropeče vajíčko). Po upečení nechejte pizzu chvíli vychladnout, než ji sundáte z plechu, aby se tolik netrhala.

2014-11-07 Hlavní chody

Poznámka

Ingredience na 2 menší pizzy.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Videa
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=93CBd4peS5U&list=UUzCpX5RzhvJnVvE694gabwQ

 

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI