Pomalu tažené hovězí kostky na kořenové zelenině pro děti od 7 měsíců zpět

Ingredience:
hovězí kostky (jako na guláš, malým dětem bych volila spíše libovější maso než obligátní kližku)750 gmrkev2 - 3 kspetržel1 ks
cibule1 ksčesnek3 stroužkyčervené víno (lze nahradit vodou, pokud vaříme pro děti)cca 2 dcl
bobkový list2 ksnové koření pár kuličeksůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřeby
hovězí kostky (jako na guláš, malým dětem bych volila spíše libovější maso než obligátní kližku) 750 g, mrkev 2 - 3 ks, petržel 1 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, červené víno (lze nahradit vodou, pokud vaříme pro děti) cca 2 dcl, bobkový list 2 ks, nové koření pár kuliček, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Hovězí maso na zelenině můžete udělat dvěma způsoby. Pokud pro dospěláky ke slavnostní večeři, přidáte na podlití dobré červené víno. Jestli si jídlo žádají vaše dítka, podlijeme vodou. V obou případech si pochutnáte.

Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou, to prostě nikdy nezklame. 

V rozpáleném oleji nejdříve zatáhneme maso, po chvíli k němu přihodíme i na kostky nakrájenou zeleninu a krátce společně orestujeme. Poté podlijeme červeným vínem nebo vodou, přidáme koření a na velmi mírném plameni (nejlépe pod bodem varu) necháme táhnout několik hodin. Já jsem vařila asi 6 hodin. Maso poté opatrně vybereme, můžeme i s částí zeleniny, a zbytek zeleniny se šťávou rozmixujeme, dotáhneme solí a pepřem. 

Dětská specifika:
dětem do 1 roku vynecháme koření, stejně jako česnek a cibuli (ty je možno zařadit i dříve než před rokem, ale doporučuju nejdříve vyzkoušet na malém množství) 

2014-12-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI