Pstruh na grilu s paprikovo šalotkovým špízem zpět

Ingredience:
pstruh lososovitý (vykuchaný)2 ksbylinkové máslocca 4 - 6 plátkůlibeček svazek
limetk1 kssůl dle chutipepř dle chuti
olivový olej dle potřebyčervená paprika dle potřebyžlutá paprika dle potřeby
zelená paprika dle potřebyšalotka2 ks
pstruh lososovitý (vykuchaný) 2 ks, bylinkové máslo cca 4 - 6 plátků, libeček svazek, limetk 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, červená paprika dle potřeby, žlutá paprika dle potřeby, zelená paprika dle potřeby, šalotka 2 ks

Příprava

K létu grilování prostě patří a i když už se pomalu blíží ke konci, je potřeba využít každého hezkého dne. Tento recept není o žádné velké gastronomii, ale o skvělé souhře chutí. Tato podoba a úprava ryb u nás při grilování jednoznačně vítězí.

Nejprve si omyjeme, vykrojíme papriky. Ty si pak nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme k nim oloupanou šalotku na měsíčky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a necháme stranou. Rybu si opláchneme, vysušíme a nasolíme a opepříme. Do vnitřku ryby pak poklademe libeček (svazek rozdělíme na dva díly), poté plátky bylinkového másla a do každé ryby tak dvě až tři kolečka limetky. Rybu pak dáme do mřížky na ryby a na grilu ogrilujeme. Papriky se šalotkou pak na střídačku napícháme na špejle (pokud jsou dřevěné, doporučuji na chvíli namočit do vody) a také grilujeme.

Rybu pak před podáváním ještě pokapeme limetkou a dáme na ni plátek bylinkového másla. Podáváme pak společně rybu a paprikový špíz. Pokud nám počasí na grilování nepřeje je možné tento recept připravit i doma na grilovací pánvi.

2016-09-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI