Pstruzi pečení v troubě zpět

Ingredience:
pstruh4 ksmáslo16 plátkůcitron2 ks
citronová šťáva dle chutiblinky dle chutidrcený kmín dle chuti
hrubozrnná mořská sůl dle chutisůl dle chuti
pstruh 4 ks, máslo 16 plátků, citron 2 ks, citronová šťáva dle chuti, blinky dle chuti, drcený kmín dle chuti, hrubozrnná mořská sůl dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Jednoduchý recept na přípravu pstruhů. Stačí pouze omýt, vykuchat, ochutit a vložit do trouby, která všechnu práci odvede za nás. Poté už si stačí jen užít tu skvělou chuť.

Pstruhy omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř.
Na plech poklademe plátky másla a na ně pstruhy položíme (díky tomu nebudou klouzat).
Každému pstruhovi dáme do bříška dva plátky másla, 3 kolečka citrónu a čerstvé bylinky, pokud jsou, pokud nejsou, tak zaměnit, jako já dnes sušenými.Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a posypeme mořskou hrubozrnnou solí.
Pstruhy pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 180°C, dokud nepůjde maso snadno oddělit od páteře vidličkou.

2016-01-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI