Pstruzi pečení v troubě

zpět
Pstruzi pečení v troubě
Ingredience:
pstruh4 ksmáslo16 plátkůcitron2 ks
citronová šťáva dle chutiblinky dle chutidrcený kmín dle chuti
hrubozrnná mořská sůl dle chutisůl dle chuti
pstruh 4 ks, máslo 16 plátků, citron 2 ks, citronová šťáva dle chuti, blinky dle chuti, drcený kmín dle chuti, hrubozrnná mořská sůl dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Jednoduchý recept na přípravu pstruhů. Stačí pouze omýt, vykuchat, ochutit a vložit do trouby, která všechnu práci odvede za nás. Poté už si stačí jen užít tu skvělou chuť.

Pstruhy omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř.
Na plech poklademe plátky másla a na ně pstruhy položíme (díky tomu nebudou klouzat).
Každému pstruhovi dáme do bříška dva plátky másla, 3 kolečka citrónu a čerstvé bylinky, pokud jsou, pokud nejsou, tak zaměnit, jako já dnes sušenými.Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a posypeme mořskou hrubozrnnou solí.
Pstruhy pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 180°C, dokud nepůjde maso snadno oddělit od páteře vidličkou.

2016-01-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI