Quesadilla se zeleninou a batáty a česnekovým dipem zpět

Ingredience:
střední cibule1 ksmenší batát1 ksmenší cuketa1 ks
paprika1 ksčerné olivy dle chutiposekaná petrželová nať1 lžíce
rozmarýn nasekaný na drobno1 snítkačesnek1 stroužekcheddar dle potřeby
trotilla4 kssůl dle chutipepř špetka
chilli dle chutiolivový olej trochu
Česnekový dip:
zakysaná smetana150 gprolisovaný česnek2 stroužkymed1/2 lžičky
sušený medvědí česnek trochusůl dle chutipepř špetka
střední cibule 1 ks, menší batát 1 ks, menší cuketa 1 ks, paprika 1 ks, černé olivy dle chuti, posekaná petrželová nať 1 lžíce, rozmarýn nasekaný na drobno 1 snítka, česnek 1 stroužek, cheddar dle potřeby, trotilla 4 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, chilli dle chuti, olivový olej trochu, zakysaná smetana 150 g, prolisovaný česnek 2 stroužky, med 1/2 lžičky, sušený medvědí česnek trochu, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Doma se mi povaluje pár batátů. Hlavně kvůli asi nejlepší polévce, kterou jednou možná stvořím tak, aby se dala jíst. Zatím tam byl jeden pokus. A ten smrad jsem větrala zbytek dne. Ale venku už přituhuje, tudíž bych se mohla v nejbližší době odhodlat. Uvidíme.
 
Tentokráte si mě inspirace našla na vegetariantimes.com. Vlastně až do toho okamžiku jsem ani po ničem nepátrala. Ale když už to na mě vyskočilo, proč se nepodívat. Vypadalo to sympaticky, ingredience jsem doma měla všechny a nakonec jsme skončili příjemně přejedení.
 
Česnekový dip je navíc, v původním receptu se neobjevuje. A jo, budete po něm táhnout celý zbytek dne. Ale na jednu stranu to posílí imunitu a na druhou se na chvíli nebudete muset bát upírů.
Příprava a samotné vaření:
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C.
Batát jsem si nastrouhala, cibuli jsem překrojila na čtvrtiny a pak pokrájela na tenké plátky, totéž jsem udělala s cuketou, papriku jsem nakrájela na tenčí kratší nudličky.
Na oleji jsem si osmahla cibulku, dokud nezačala sklovatět. Pak jsem přidala papriku, cuketu, restovala asi 2 minuty a nakonec nastrouhaný batát a bylinky, sůl, pepř a chilli. Aby se batáty trochu provařily, nechala jsem zeleninu opékat na pánvi zhruba dalších 7 minut. Nakonec jsem přidala prolisovaný česnek.
Směs jsem rozdělila na dvě tortilly, rozprostřela, posypala strouhaným cheddarem a přikryla další trotillou. V troubě jsem nechala quesadilly péct jen chvilku, max. 5 minut. Prostě tak, až začaly trotilly lehce hnědnout a sýr se rozpustil.
 
Na dip jsem jen smíchala všechny ingredience.
2015-07-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI