Ingredience: | |||||
quinoa | 150 g | cibule | 1 ks | olivový olej na osmažení | 2 lžíe |
uvařená červená řepa | 150 g | větší jablko | 1 ks | nastrouhaný zázvor | 2 lžíce |
Jogurtová zálivka: | |||||
jogurt | 300 g | citronová šťáva | 2 lžíce | oregano | špetka |
pepř | špetka | sůl | špetka | hořčice | 1 lžička |
Na posypání: | |||||
vlašské ořechy, mandle a dýňová semínka | hrst |
Mám ráda vaření z ingrediencí, které tak nějak patří danému ročnímu období. Teď to padlo na červenou řepu! O jejím pozitivním účinku na zdraví nemůže být pochyb (ale pozor na šťávy, ty vám bez vlákniny mohou pěkně zvýšit hladinu cukru v krvi). Po konzumaci červené řepy v kombinaci s tříbarevnou quinou, jablkem a zázvorem se vaše tělo zatetelí blahem.
Nejdříve uvaříme quinou (propláchneme a vaříme v poměru 1:2 15 minut a 15 necháme dojít). Poté na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný zázvor, osolíme. Dále přisypeme nakrájenou uvařenou řepu a nastrouhané jablko. Povaříme, dokud jablko nebude měkké. Nakonec přimícháme uvařenou quinou. Zapékací misku naplníme touto směsí, kterou přelijeme ochuceným jogurtem. Poklademe ořechy a dýňovými semínky a pečeme při 170 st. cca 35 minut. Na posledních 5 minut zapneme horní. Podáváme s domácí kvašenou zeleninou.
Inspirace: Petr Klima z blogu greenwayfood.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI