Quinoa s červenou řepou a jablkem zpět

Ingredience:
quinoa150 gcibule1 ksolivový olej na osmažení2 lžíe
uvařená červená řepa150 gvětší jablko1 ksnastrouhaný zázvor2 lžíce
Jogurtová zálivka:
jogurt300 gcitronová šťáva2 lžíceoregano špetka
pepř špetkasůl špetkahořčice1 lžička
Na posypání:
vlašské ořechy, mandle a dýňová semínka hrst
quinoa 150 g, cibule 1 ks, olivový olej na osmažení 2 lžíe, uvařená červená řepa 150 g, větší jablko 1 ks, nastrouhaný zázvor 2 lžíce, jogurt 300 g, citronová šťáva 2 lžíce, oregano špetka, pepř špetka, sůl špetka, hořčice 1 lžička, vlašské ořechy, mandle a dýňová semínka hrst

Příprava

Mám ráda vaření z ingrediencí, které tak nějak patří danému ročnímu období. Teď to padlo na červenou řepu! O jejím pozitivním účinku na zdraví nemůže být pochyb (ale pozor na šťávy, ty vám bez vlákniny mohou pěkně zvýšit hladinu cukru v krvi). Po konzumaci červené řepy v kombinaci s tříbarevnou quinou, jablkem a zázvorem se vaše tělo zatetelí blahem.

Nejdříve uvaříme quinou (propláchneme a vaříme v poměru 1:2 15 minut a 15 necháme dojít). Poté na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný zázvor, osolíme. Dále přisypeme nakrájenou uvařenou řepu a nastrouhané jablko. Povaříme, dokud jablko nebude měkké. Nakonec přimícháme uvařenou quinou. Zapékací misku naplníme touto směsí, kterou přelijeme ochuceným jogurtem. Poklademe ořechy a dýňovými semínky a pečeme při 170 st. cca 35 minut. Na posledních 5 minut zapneme horní. Podáváme s domácí kvašenou zeleninou.

2016-02-15 Hlavní chody

Poznámka

Inspirace: Petr Klima z blogu greenwayfood.cz

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI