Quinoa s pečenou zeleninou a balkánským sýrem zpět

Ingredience:
quinoa v suchém stavu150 gcuketa1 kslilek1 ks
červená cibule1 ksčervená paprika1 kscitron1 ks
balkánský sýr dle chutiolivový olej dle potřebyhrubozrnná mořská sůl dle chuti
quinoa v suchém stavu 150 g, cuketa 1 ks, lilek 1 ks, červená cibule 1 ks, červená paprika 1 ks, citron 1 ks, balkánský sýr dle chuti, olivový olej dle potřeby, hrubozrnná mořská sůl dle chuti

Příprava

Tak si asi říkáte, co je to vlastně ta quinoa. Jde o rostlinku s názvem Merlík čilský. Svým vzhledem připomíná obilovinu a občas bývá zaměňována s kuskusem. Její hlavní předností je to, že je přirozeně bezlepková. V kuchyni má obrovské využití a dá se s ní vykouzlit spousta báječných jídel. Já jsem si pro dnešek zvolila quinou na slano s pečenou zeleninou a balkánským sýrem. Toto jídlo je skvělý způsob, jak využít zásobu zeleniny, která Vám zbyla na zahrádce.

Quinou několikrát propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Zeleninu včetně citronu nakrájíme na větší kousky, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, solí a pečeme v troubě cca 20 minut. Hotovou upečenou zeleninu vmícháme do quinoi a před podáváním pokapeme olivovým olejem a posypeme balkánským sýrem. 

2019-10-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI