Rarášci s hříbky zpět

Ingredience:
vepřová kýta400 gtvrdší hříbky250 gvejce1 ks
olej1 lžíceworcester2 lžícesolamyl5 lžic
máslo1,5 cmsůl dle chutimletý pepř dle chuti
olej na smaženílístky petrželky na posypání
vepřová kýta 400 g, tvrdší hříbky 250 g, vejce 1 ks, olej 1 lžíce, worcester 2 lžíce, solamyl 5 lžic, máslo 1,5 cm, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, olej na smažení, lístky petrželky na posypání

Příprava

Máme houbovou sezonu, tak si pojďme smlsnout na Rarášcích z vepřového masa, které navíc ochutíme osmaženými hříbky.

Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět pořádně promícháme a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud nás tlačí čas, tak necháme odpočinout alespoň 1hodinku.
Na rozehřátém plátku másla pozvolna osmažíme očištěné a na drobnější kousky nakrájené hříbky. Po 10minutách odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Poté je přidáme i se zbytkem tuku k masové směsi, osolíme, opepříme a promícháme.
Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme z každé strany 6minut. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Na talíři je posypeme nakrájenou petrželkou. Podáváme s pečivem, nebo s bramborovou kaší.

Vepřové můžeme nahradit kuřecím masem.
Česnek, cibuli ani žádné jiné koření jsem nedávala. Chtěla jsem nechat vyniknout houbovou chuť.

2016-08-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI