Římský salát s rajčaty, šmakounem a umeoctem zpět

Ingredience:
přírodní Šmakoun50 gmořská sůl1,5 lžičkyvoda dle potřeby
Salát:
keříková rajčata4 ksřímský salát5 listůumeocet dle chuti
přírodní Šmakoun 50 g, mořská sůl 1,5 lžičky, voda dle potřeby, keříková rajčata 4 ks, římský salát 5 listů, umeocet dle chuti

Příprava

Jestli mi při bezmléčné dietě něco chybělo, byl to Balkánský sýr.
Nevím, kde se mi ty nápady v hlavě berou, ale napadlo mě jej naložit do solného roztoku a vyzkoušet takto připraveného šmakouna do salátu a je téměř k nerozeznání od Balkánského sýra.
Zkoušela jsem tuto kombinaci i s tofu, ale prostě tam cítím nějakou pachuť nebo je to tím, že mě tofu prostě neoslovilo.
Výhodou šmakouna je, že rozhodně nepřiberete ani gram.
Saláty miluji a rozhodně si budu dopřávat takovou dobrotu častěji.

Příprava je velmi jednoduchá, den předem dáme kolečko přírodního šmakouna do nálevu, který si připravíme z vody a soli, důkladně promícháme a celý plátek do nálevu ponoříme, musí být celý pod vodu, vložíme do lednice.

Druhý den již použijeme do oblíbené variace zeleniny.

Já zvolila římský salát, který nám hojně roste ve skleníku a čerstvě dovezená keříková rajčátka, které již mají úžasnou chuť. Na domácí si ještě chvíli musíme počkat.

Listy římského salátu omyjeme, natrháme, přidáme omytá nakrájená rajčata, zakapeme umeoctem, navrch najemno nastrouháme šmakouna, kterého jsme si vyndali z nálevu, před konzumací zamícháme do směsi salátu.

2016-06-14 Hlavní chody

Poznámka

Umeocet podporuje trávení a je přirozeně slaný, využívám jeho přírodní chuti a již nedosoluji.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI