Rizotto Arborio s anglickou slaninou a parmazánem zpět

Ingredience:
středně velká cibule1 ksrýže Arborio500 gpolosuché bílé víno1 dcl
syrová anglická slanina200 gsmetana 12%1 kelímekzeleninový vývar1 l
čerstvě nastrouhaný parmazán200 gsůl špetkapepř špetka
petrželka hrstkamáslo kousek
středně velká cibule 1 ks, rýže Arborio 500 g, polosuché bílé víno 1 dcl, syrová anglická slanina 200 g, smetana 12% 1 kelímek, zeleninový vývar 1 l, čerstvě nastrouhaný parmazán 200 g, sůl špetka, pepř špetka, petrželka hrstka, máslo kousek

Příprava

Rizoto ozdobíme petrželkou a hoblinkami parmazánu, to nám k dokonalosti stačí.

Na rozpuštěném másle v hrnci, zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí přidáme anglickou  slaninu, kterou pražíme, dokud nebude hotová. Poté podlijeme vínem a přidáme (alespoň 3x) opláchnutou rýži. Asi tak 2-3 minutky na mírném ohni důkladně mícháme.

Přidáme 1 litr vývaru a rýži vaříme na mírném ohni pod pokličkou, kterou občas zamícháme.

Až se voda z bujónu pomalu vypaří a rýže je skoro  hotová, přidáme smetanu. Opět rýži důkladně mícháme a čekáme, až trošku zhoustne. Přidáme parmazán a petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Vše na závěr promícháme a můžeme servírovat.

Zdobit můžeme zbylou petrželkou a hoblinek z parmezánu pomocí škrabky na brambory.

 

 

2013-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI