Rolovaná vepřová plec s bramborovou roládkou zpět

vepřová plec1 kgsůl dle chutikoření medvědí gril nebo jaké máte rádi špetka
hořčice (na potření) trochasekaná petrželka hrststřední cibule3 ks
česnek dle chutivývar dle potřebysmetana1 dcl
máslo oříšek
vepřová plec 1 kg, sůl dle chuti, koření medvědí gril nebo jaké máte rádi špetka, hořčice (na potření) trocha, sekaná petrželka hrst, střední cibule 3 ks, česnek dle chuti, vývar dle potřeby, smetana 1 dcl, máslo oříšek

Příprava

Více rolád na jednom talíři....

Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme. Posypeme kořením (já mám medvědí gril), potřeme hořčicí a posypeme sekanou petrželkou. Zarolujeme, svážeme nebo spíchneme jehlami. Dáme do pekáčku, podlijeme vývarem, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a jen rozplácnutým česnekem, posypeme znova kořením a dáme péct.

V průběhu pečení maso otáčíme a podle potřeby podlíváme. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu s cibulí a česnekem přelijeme do kastrůlku a ponorným mixérem rozmixujeme. Přivedeme k varu a dochutíme. Podle uvážení zahustíme, zjemníme smetanou a úplně nakonec přidáme kousíček másla.
Bramborové rolky: Klasické bramborové těsto. Rozvalíme na plát, potřeme vejcem a posypeme 1. jemně strouhanou mrkví a 2. nasekanou petrželkou. Zarolujeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a vaříme cca 30 - 35 minut.

2014-01-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI