Roštěná se slaninou, domácí klobásou a pečenými brambory zpět

Ingredience:
hovězí roštěnec750 gslanina50 gdomací klobása300 g
kyselá okurka1 kscibule100 ghořčice1 lžíce
vývar (dle přílohy, šťáva)1-2 dclsůl špetkapepř špetka
olivový olej1 lžíce
hovězí roštěnec 750 g, slanina 50 g, domací klobása 300 g, kyselá okurka 1 ks, cibule 100 g, hořčice 1 lžíce, vývar (dle přílohy, šťáva) 1-2 dcl, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej 1 lžíce

Příprava

Vysoký roštěnec je po svíčkové nejměkčí část hovězího masa, ale také dražší. Je jemně prorostlý a také šťavnatý. Pokud ho děláte na steaky, svažte maso po obvodu nití a dosáhnete nejen tvaru, ale rovnoměrné tepelné úpravy. Já měla dneska chuť opravdu na recept, kde hovězí doprovodí právě domácí klobáska s doboru slaninou. Snad mě milovníci steaků a bifteků neukamenují.

Roštěnky zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme. 
Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely teplo. 
Do výpeku dáme slaninu pokrájenou na nudličky, cibuli, hořčici, klobásu nakrájenou na kolečka okurku nakrájenou nadrobno. 
Zalijeme troškou vývaru a provaříme. Maso vrátíme zpět do hrnce a ještě společně chvilinku provaříme.

Vhodná příloha jsou hranolky, opečený brambor, ale třeba i rýže, pokud si uděláme více šťávy. Zase můžete použít trošku červéno vína

2014-10-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI