Ingredience: | |||||
malé brambory | 800 g | olivový olej | 2 lžíce | rozpuštěné máslo (přepuštěné) | 2 lžíce |
nasekané bylinky (šalvěj, tymián, estragon, rozmarýn, libeček) | hrst | balzamikový ocet (Bzenecký ocet) | 1 - 2 lžíce | himalájská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Tato příloha, která je opravdu jednoduchá na přípravu, je mojí stálicí již delší dobu. Brambory jsou mé oblíbené a jejich obrovskou výhodou je, že se dají připravit na milion způsobů. Jedním z nich jsou i tzv. smashed potatoes neboli rozbité brambory. Brambory si dopředu uvaříte, poté je jednoduše “rozbijete” a dáte péct. Více vám ale už neprozradím, protože vše důležité najdete v receptu.
1. Brambory si důkladně omyjeme a ve slupce je uvaříme. Brambory necháme vychladnout.
2. V misce si smícháme olivový olej, máslo, nasekané bylinky a balzamikový ocet.
3. Vychladlé brambory dáme na plech s pečícím papírem a pomoc dna skleničky je "rozbijeme" (tzn., že je trochu rozmáčkneme a nejlépe se to dělá dnem skleničky). Poté brambory osolíme a opepříme dle vaší chuti a polijeme hotovou zálivkou.
4. Brambory pečeme na 200 stupňů 20 - 30 minut do křupava.
TIP: Jako přílohu můžete podávat například creme fraiche nebo tvaroh smíchaný se solí a nasekanými čerstvými bylinkami, je to neskutečná dobrota.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI