Rozbité bylinkové brambory zpět

Ingredience:
malé brambory800 golivový olej2 lžícerozpuštěné máslo (přepuštěné)2 lžíce
nasekané bylinky (šalvěj, tymián, estragon, rozmarýn, libeček) hrstbalzamikový ocet (Bzenecký ocet)1 - 2 lžícehimalájská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
malé brambory 800 g, olivový olej 2 lžíce, rozpuštěné máslo (přepuštěné) 2 lžíce, nasekané bylinky (šalvěj, tymián, estragon, rozmarýn, libeček) hrst, balzamikový ocet (Bzenecký ocet) 1 - 2 lžíce, himalájská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Tato příloha, která je opravdu jednoduchá na přípravu, je mojí stálicí již delší dobu. Brambory jsou mé oblíbené a jejich obrovskou výhodou je, že se dají připravit na milion způsobů. Jedním z nich jsou i tzv. smashed potatoes neboli rozbité brambory. Brambory si dopředu uvaříte, poté je jednoduše “rozbijete” a dáte péct. Více vám ale už neprozradím, protože vše důležité najdete v receptu.

1. Brambory si důkladně omyjeme a ve slupce je uvaříme. Brambory necháme vychladnout. 

2. V misce si smícháme olivový olej, máslo, nasekané bylinky a balzamikový ocet. 

3. Vychladlé brambory dáme na plech s pečícím papírem a pomoc dna skleničky je "rozbijeme" (tzn., že je trochu rozmáčkneme a nejlépe se to dělá dnem skleničky). Poté brambory osolíme a opepříme dle vaší chuti a polijeme hotovou zálivkou. 

4. Brambory pečeme na 200 stupňů 20 - 30 minut do křupava. 

TIP: Jako přílohu můžete podávat například creme fraiche nebo tvaroh smíchaný se solí a nasekanými čerstvými bylinkami, je to neskutečná dobrota.

2019-05-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI