Rozbité bylinkové brambory zpět

Ingredience:
malé brambory800 golivový olej2 lžícerozpuštěné máslo (přepuštěné)2 lžíce
nasekané bylinky (šalvěj, tymián, estragon, rozmarýn, libeček) hrstbalzamikový ocet (Bzenecký ocet)1 - 2 lžícehimalájská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
malé brambory 800 g, olivový olej 2 lžíce, rozpuštěné máslo (přepuštěné) 2 lžíce, nasekané bylinky (šalvěj, tymián, estragon, rozmarýn, libeček) hrst, balzamikový ocet (Bzenecký ocet) 1 - 2 lžíce, himalájská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Tato příloha, která je opravdu jednoduchá na přípravu, je mojí stálicí již delší dobu. Brambory jsou mé oblíbené a jejich obrovskou výhodou je, že se dají připravit na milion způsobů. Jedním z nich jsou i tzv. smashed potatoes neboli rozbité brambory. Brambory si dopředu uvaříte, poté je jednoduše “rozbijete” a dáte péct. Více vám ale už neprozradím, protože vše důležité najdete v receptu.

1. Brambory si důkladně omyjeme a ve slupce je uvaříme. Brambory necháme vychladnout. 

2. V misce si smícháme olivový olej, máslo, nasekané bylinky a balzamikový ocet. 

3. Vychladlé brambory dáme na plech s pečícím papírem a pomoc dna skleničky je "rozbijeme" (tzn., že je trochu rozmáčkneme a nejlépe se to dělá dnem skleničky). Poté brambory osolíme a opepříme dle vaší chuti a polijeme hotovou zálivkou. 

4. Brambory pečeme na 200 stupňů 20 - 30 minut do křupava. 

TIP: Jako přílohu můžete podávat například creme fraiche nebo tvaroh smíchaný se solí a nasekanými čerstvými bylinkami, je to neskutečná dobrota.

2019-05-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI