Rukolový salát s tuňákem zpět

Ingredience:
rukola125 gtuňák v konzervě170 g (1 plechovka)vejce4 ks
světlá zelená paprika1 kscherry rajčátka10 ksokurka1/2 ks
černé olivy10 kssušená rajčata4 ksčervená cibule1/2 ks
pepř dle chutisůl dle chutibalzamikový ocet1 lžíce
olivový olej dle potřeby
rukola 125 g, tuňák v konzervě 170 g (1 plechovka), vejce 4 ks, světlá zelená paprika 1 ks, cherry rajčátka 10 ks, okurka 1/2 ks, černé olivy 10 ks, sušená rajčata 4 ks, červená cibule 1/2 ks, pepř dle chuti, sůl dle chuti, balzamikový ocet 1 lžíce, olivový olej dle potřeby

Příprava

Snadná, zdravá, rychlá a hlavně skvělá večeře. Množství je na 2 velké saláty. Prostě porce místo hlavního jídla. 

Vím, že spousta lidí nejí rukolu, že jim přijde hořká. Já osobně hořkou chuť ráda nemám, ale rukolu zbožňuju a hořká mi vůbec nepřijde. Pokud nemáte rukolu rádi, určitě ji v salátu můžete nahradit polníčkem, ledovým salátem... Prostě tím, co vám nejvíc chutná. Tenhle salát bych mohla jíst denně.

Vajíčka uvařte nahniličko nebo natvrdo, podle toho, jak to máte rádi. Omytou rukolu v misce opepřete a smíchejte s balzamikovým octem a olivovým olejem. 

Do druhé misky si pokrájejte nadrobno všechnu ostatní zeleninu. Papriku, okurku, rajčata a červenou cibuli. Salát trošku osolte, podle chuti můžete opepřit a promíchejte s olivovým olejem. 

Na talíř dejte rukolu, na ni zeleninový salát. Doprostřed tuňáka, na kousky pokrájená sušená rajčata rozpůlená vajíčka a černé olivy. 

Dobrou chuť.

2017-11-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI