Rybí karbanátek plněný parmazánovým bešamelem zpět

Ingredience:
treska nebo jiná rybacca 800 gmáslo kouseksůl dle chuti
pepř dle chutivejce1 ksstrouhanka dle potřeby
hladká mouka, vejce a strouhanka na obaleníolej na smažení
Bešamel:
máslo1 lžícehladká mouka1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuticitron dle chutidijonská hořčice1 lžička
strouhaný parmzán3 lžícemléko dle potřebypetrželka dle chuti
treska nebo jiná ryba cca 800 g, máslo kousek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vejce 1 ks, strouhanka dle potřeby, hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení, olej na smažení, máslo 1 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citron dle chuti, dijonská hořčice 1 lžička, strouhaný parmzán 3 lžíce, mléko dle potřeby, petrželka dle chuti

Příprava

Ryby mám ráda na různé způsoby a dnes takto.

Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.

Bešamel:

Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme sůl, pepř, hořčici, citron, petrželku, parmazán a mléko a pilně mícháme.

Z rybí směsi tvoříme koule, do kterých uděláme dostatečně velký důlek a do něj dáme bešamel. Opatrně uzavřeme, aby bešamel nevytekl. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme se zeleninovým salátem.

2020-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI