Rybí karbanátky z tresky zpět

Ingredience:
treska4 filetymalá cibule / jarní cibulka1 kstoastový chleba4 plátky
vejce1 ksškrob1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutipetrželová nať dle chutirostlinný olej dle potřeby
treska 4 filety, malá cibule / jarní cibulka 1 ks, toastový chleba 4 plátky, vejce 1 ks, škrob 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, petrželová nať dle chuti, rostlinný olej dle potřeby

Příprava

Nejspíše nebudete mít tolik štěstí a neseženete  čerstvou tresku. Nevadí a klidně kupte mraženou.

Nechte ji pozvolna rozmrazit a rozhodně ji nenechte máchat v teplé vodě a nebo v mikrovlnce.

Nakrájejte si na proužky a poté na drobné kostičky cca 0.5 x 0.5 cm

Vznikne vám vlastně takový tatarák z tresky. Nemusíte si ani dávat pozor na kosti.
Všechny velké kosti se překrájí na drobné a vy se nemusíte dát jídlo ani malým dětem.

Z toastového chleba odkrojte kůrku a střídku nakrájejte na stejně velké kousky jako rybu.

Ve větší míse smíchejte nadrobno pokrájenou cibuli, střídku z chleba, rybu, vejce, hrst petrželky a koření se škrobem.

Na pánvi si rozpalte cca 1 cm silnou vrstvu oleje. Z hmoty v dlaních stiskněte kouli, kterou vytvarujte do karbanátků. Absolutně není třeba je v něčem obalovat. Rovnou je tedy vkládejte do oleje a na středním plameni smažte z obou stran. 

Usmažené karbanátky nechte odsát na papírové utěrce.

Podávejte horké, lehce zakápnuté citrónovou šťávou.

Dobrou chuť!  

2016-06-13 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 12 karbanátků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI