Rýžovo-pomerančový nákyp s pomerančovou omáčkou zpět

Ingredience:
kulatozrnná rýže1 větší hrnekmléko2 hrnkysůl špetka
cukr3 lžícemáslo plátkevejce - z bílků sníh3 ks
pomeranče - kůra a šťáva4 ksrozinky dle chutiořechy dle chuti
Omáčka:
velké pomeranče4 kscukr3 lžícesolamyl2 lžičky
kulatozrnná rýže 1 větší hrnek, mléko 2 hrnky, sůl špetka, cukr 3 lžíce, máslo plátke, vejce - z bílků sníh 3 ks, pomeranče - kůra a šťáva 4 ks, rozinky dle chuti, ořechy dle chuti, velké pomeranče 4 ks, cukr 3 lžíce, solamyl 2 lžičky

Příprava

Rýžový nákyp tak trochu jinak, ale věřte že si tuto variantu opravdu oblíbíte. Ti co by mysleli na svou linii, nechť nahradí cukry zdravější variantou nebo prostě na gramáži uberou, i tak bude chutnat výborně.

Rýži propláchneme a zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a cukr a uvaříme. Pak do rýže vmícháme máslo, žloutky rozinky, ořechy a šťávu a kůru z pomerančů. Trochu kůry si necháme na ozdobu. Nakonec vmícháme velmi opatrně tuhý sníh z bílků a vlijeme do zapékací formy. Dáme zapéct do trouby asi na půl hodinky. Hotový nákyp vyklopíme, pocukrujeme a posypeme nastrouhanou kůrou. Podáváme s pomerančovou omáčkou.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI