Salát s čočkou a ořechy zpět

Ingredience:
míchaný salát70 guvařená zelená francouzská čočka100 gvlašské ořechy hrst
Červená řepa:
pečená červená řepa1 ksbalzamikový krém Kalmáta Papadimitriou Granátové jablko3 lžícesůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Dresink:
olivový olej1 lžícemed1 lžícedijonská hořčice1 lžička
sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
míchaný salát 70 g, uvařená zelená francouzská čočka 100 g, vlašské ořechy hrst, pečená červená řepa 1 ks, balzamikový krém Kalmáta Papadimitriou Granátové jablko 3 lžíce, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, olivový olej 1 lžíce, med 1 lžíce, dijonská hořčice 1 lžička, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Zelená čočka je pro mě v poslední době surovina, kterou se snažím minimálně jednou týdně zařadit do svého jídelníčku. Nejčastěji ji připravuji v kombinaci se salátem nebo jako přílohu k rybě nebo masu.

1. Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu. 

2. Mezitím si nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat. 

3. V misce si umícháme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře. 

4. Míchaný salát si dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.

2019-10-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI