Salát s zelenou čočkou a ořechy zpět

Ingredience:
míchaný salát70 gvařená francouzská čočka100 gvlašské ořechy1 hrst
Na červenou řepu:
pečená čer. řepa / vařená1 ksbalzamikoý krém s granátovým jablkem3 lžícesůl1 špetka
pepř čerstvý mletý1 špetka
Dresink:
olivový olej1 lžícemed1 lžícedijónská hořčice1 lžíce
sůl1 špetkačerstvý mletý pepř1 špetka
míchaný salát 70 g, vařená francouzská čočka 100 g, vlašské ořechy 1 hrst, pečená čer. řepa / vařená 1 ks, balzamikoý krém s granátovým jablkem 3 lžíce, sůl 1 špetka, pepř čerstvý mletý 1 špetka, olivový olej 1 lžíce, med 1 lžíce, dijónská hořčice 1 lžíce, sůl 1 špetka, čerstvý mletý pepř 1 špetka

Příprava

Zelená čočka je pro mě v poslední době surovina, kterou se snažím minimálně jednou týdně zařadit do svého jídelníčku. Nejčastěji ji připravuji v kombinaci se salátem nebo jako přílohu k rybě nebo masu.

Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Mezitím si nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat.
V misce si umícháme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře.
Míchaný salát si dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.

Dobrou chuť!

2022-03-23 Hlavní chody

Poznámka

Pokud byste měli strach, že vás salát nezasytí. Můžete podávat s bylinkovou bagetkou.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI