Salát z černé čočky s grilovanými žampiony a brokolicí zpět

Ingredience:
černá čočka1 šálekjablečný ocet2 lžíceghí - vegani použijí rostlinný olej1 lžička
velká červená cibule1 ksčesnek2 stroužkyvelká dlouhá chilli paprička1/2 ks
menší brokolice1 ksmenší žampiony8 kstymián dle chuti
sůl dle chutipepř špetkapražená slunečnicová semínka dle chuti
černá čočka 1 šálek, jablečný ocet 2 lžíce, ghí - vegani použijí rostlinný olej 1 lžička, velká červená cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, velká dlouhá chilli paprička 1/2 ks, menší brokolice 1 ks, menší žampiony 8 ks, tymián dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, pražená slunečnicová semínka dle chuti

Příprava

Kdo říká, že čočka je nudná surovina, která se dá jíst jen s párkem a vajíčkem?!! Vyzkoušejte černou čočku, která má mnohem pevnější strukturu a je právě proto vynikající pro přípravu salátů! Ve spojení s chilli, česnekem a červenou cibulí je naprosto dokonalá. Pokud salát navíc doplníte o grilované žampiony a brokolici, získáte výživné a lahodné hlavní jídlo. Salát se také skvěle hodí jako příloha,...naservírujte ho do velké mísy při hostině pro vaše přátelé a sami uvidíte, jak rychle bude mizet!! PS: skvěle chutná i studený.

Čočku uvaříme tzv. na skus v mírně osolené vodě společně s jablečným octem. 
Zatímco se vaří čočka, rozebereme brokolici na menší růžičky a krátce je povaříme. Ihned po uvaření je zchladíme studenou vodou, abychom zastavili var a zachovali tak jasně zelenou barvu. 
Jako poslední budeme potřebovat větší pánev, na které rozehřejeme ghí. na jednu polovinu pánve poklademe čtvrtky žampionů, posypeme bylinkami a necháme opékat. Druhou polovinu pánve využijeme k orestování cibule, kterou jsme nejprve rozkrojili na půl a následně na silnější plátky, spolu s česnekem a posekanou chilli papričkou. V momentě, kdy je cibule měkká a česnek se rozvoní, vmícháme tuto směs do uvařené čočky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s růžičkami vařené brokolice, opečenými žampiony a praženými slunečnicovými semínky. Dobrou chuť.

2016-02-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI