Šalvějové noky s dýní na másle zpět

Ingredience:
šalvějové noky350 gmáslo60 gcibule1 ks
čerstvá šalvěj hrstdýňová dužina60 gparmezán dle potřeby
sůl špetkapepř špetka
šalvějové noky 350 g, máslo 60 g, cibule 1 ks, čerstvá šalvěj hrst, dýňová dužina 60 g, parmezán dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Dýňová sezóna běží v plném proudu a na dýni narazíme dnes všude. Ať je to velký supermarket, malý krámek či farmářské trhy.

Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhou. Dělám muffinkykoláčepolévkytěstoviny a teď i noky. Vše naleznete u mě na blogu.
Tuto dýni kupuji na farmářských trzích každou sobotu za 15 kč/kus. Což je pro mě směšná cena, když si vezmu jaké kouzlo se z ní dá udělat.

A jelikož moje těstoviny s dýní a šalvějí mají u nás vždy obrovský úspěch, zkusila jsem udělat i noky s dýní. Šalvějové noky jsem viděla na blogu, který s radostí a chutí čtu a to na KitchenStory.cz. Oni je dělali s kachním prsíčkem a já udělala vege.

Výsledek byl úžasný. Souhra šalvěje v nočku a pak i volně poházené s dýní je opravdu úžasná. Ani nám nevadí, že v jídle není maso a vegetariáni mohou tleskat.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Oloupeme dýni, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Já dělala cca 2 cm x 2 cm.

Rozpálíme si pánev a vložíme na ní půlku dávky másla a orestujeme na jemno pokrájenou cibulku. 

Poté vložíme kostičky dýně a ještě chvilku restujeme. Přidáme sůl a pepř.
Dýni lehce podlijeme a necháme dusit. Hlavně pozor, ať ji nerozvaříte. Raději podlívejte na několikrát.

Nakonec si uvaříme noky. Já si je dělám občas do zásoby a už uvařené si zamrazím. Takže je pouze nechám rozmrazit. 
A noky přidáme do pánve s dýní. Vše důkladně promícháme.

Přidáme lístky šalvěje a zbytek másla.

Až bude dýně na talíři, posypeme ji parmazánem.

2014-09-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyrestování
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI