Sekaná z čočky zpět

Ingredience:
neuvařená zelená čočka1 hrnekvlašské ořechy1 hrnekrozemletá lněná semínka + 1/2 hrnku vody3 lžíce
česnek3 stroužkynajemno nakrájená cibule3 ksnajemno nakrájený řapíkatý celer1 hrnek
nahrubo nastrouhaná mrkev1 hrneknahrubo nastrouhané sladké jablko1/3 hrnkuhrozinky1/3 hrnku
pomixované ovesné vločky1/2 hrnkučerstvý či sušený tymián2 lžičkysůl špetka
pepř špetkakečup1/4 hrnkujavorový sirup či jiné sladidlo1 lžíce
jablečné pyré / výživa2 lžícebalsamikový ocet1 a 1/2 lžícerostlinný olej na smažení
neuvařená zelená čočka 1 hrnek, vlašské ořechy 1 hrnek, rozemletá lněná semínka + 1/2 hrnku vody 3 lžíce, česnek 3 stroužky, najemno nakrájená cibule 3 ks, najemno nakrájený řapíkatý celer 1 hrnek, nahrubo nastrouhaná mrkev 1 hrnek, nahrubo nastrouhané sladké jablko 1/3 hrnku, hrozinky 1/3 hrnku, pomixované ovesné vločky 1/2 hrnku, čerstvý či sušený tymián 2 lžičky, sůl špetka, pepř špetka, kečup 1/4 hrnku, javorový sirup či jiné sladidlo 1 lžíce, jablečné pyré / výživa 2 lžíce, balsamikový ocet 1 a 1/2 lžíce, rostlinný olej na smažení

Příprava

Odměnou pro mě byla slova mého syna: “Maminko, mňam, maminko, ještě buchtu!“

Čočku propláchneme a dáme vařit spolu s přiměřeným množstvím vody do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme asi 45 minut, čočka by měla být lehce rozvařená. Ořechy si nasekáme na menší kousky a opražíme na pánvi. Lněná semínka rozemeleme, pokud si nekoupíme přímo drcená, přidáme vodu, dobře promícháme a necháme bokem nabobtnat, aby pustila sliz.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, restujeme asi 5 minut, ke konci restování přidáme prolisovaný česnek. Poté přidáme celer, mrkev, jablko a rozinky a dalších asi 10-15 minut restujeme. Čočku a suroviny z pánvičky si dáme do velké mísy, přisypeme ořechy, rozmixované vločky a dobře promícháme. Dochutíme pepřem, solí, případně dalším kořením. Poté rozprostřeme do zapékací nádoby, použila jsem plechový velký srnčí hřbet.

V hrnku promícháme kečup, javorový sirup, jablečné pyré a balzamikový ocet a potřeme touto směsí čočkovou sekanou. Pečeme na 180°C asi 45 minut.

Po upečení a lehkém vychladnutí jsme se pustili do ochutnávání. Odměnou pro mě byla slova mého syna: “Maminko, mňam, maminko, ještě buchtu!“ Dobrou chuť.

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI