Sladkokyselá hovězí kližka z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
hovězí kližka vcelku800 gsmetana na vaření300 mlhříbky ve sladkokyselém nálevu340 g
hrubozrnná hořčice3 lžíceolej2 lžícehladká mouka1 lžíce
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
hovězí kližka vcelku 800 g, smetana na vaření 300 ml, hříbky ve sladkokyselém nálevu 340 g, hrubozrnná hořčice 3 lžíce, olej 2 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Máte doma kus krásného svalu z hovězí kližky a zavařené hříbky ve sladkokyselém nálevu?
Jestli ano, nakrmte pomalý hrnec a poté i svou rodinku.

Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.
V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce orestujeme a poté ho přendáme do pomalého hrnce.
Výpek v pánvi vypláchneme 2lžícemi horké vody a nalijeme k masu. Přidáme hříbky i s nálevem, hořčici a hrnec přiklopíme poklicí. Hrnec zapneme na II.stupeň a vaříme 3 a půl hodiny.
Poté do hrnce přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali mouku a opět přikryté poklicí vaříme na II.stupni ještě půl hodiny.
Maso z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a uchováme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí.
Maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a knedlíkem.

2016-11-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI