Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami zpět

Ingredience:
Šmakoun s příchutí hlíva ústřičná, mexiko nebo uzený200 glibové vepřové maso nakrájené na nudličky300 gpórek nakrájený na tenká kolečka2 hrsti
sterilované červené fazole bez nálevu5 lžicsterilovaná cizrna bez nálevu5 lžicrajčatový protlak2 lžíce
olej5 lžicčesnek nakrájený na tenké plátky2 stroužkytymián dle chuti
vývar1 dclsůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
Šmakoun s příchutí hlíva ústřičná, mexiko nebo uzený 200 g, libové vepřové maso nakrájené na nudličky 300 g, pórek nakrájený na tenká kolečka 2 hrsti, sterilované červené fazole bez nálevu 5 lžic, sterilovaná cizrna bez nálevu 5 lžic, rajčatový protlak 2 lžíce, olej 5 lžic, česnek nakrájený na tenké plátky 2 stroužky, tymián dle chuti, vývar 1 dcl, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Pánev, která nadchne i dřevorubce (smích). Pokud přemýšlíte, co dobrého k obědu nebo večeři, volte zrovna můj zmíněný recept. Věřte, že si pochutnáte.

Na oleji orestujeme zprudka maso, které mírně osolíme. Když se zatáhne, přidáme protlak a po pěti minutách zalijeme vývarem. Dusíme za občasného míchání pod pokličkou do měkka.

Maso pak vyjmeme děrovanou lžící a na výpeku, do kterého podle potřeby přidáme trochu oleje, opečeme do zlatova na kostičky nakrájeného šmakouna, ke konci krátce osmahneme i česnek. Poté přisypeme pórek, zarestujeme, přidáme fazole i cizrnu, podle potřeby ještě můžeme podlít vývarem. Směs promícháme s měkkým masem, dochutíme solí, pepřem a tymiánem a krátce provaříme. 
Podáváme s libovolnou přílohou - tortilla, pečivo, těstoviny, rýže.

2015-05-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI