Šmakounovy mrkváky zpět

Ingredience:
očištěná mrkev300 gŠmakoun Mexico200 ggouda100 g
M-vejce2 kspetrželka hrstsůl dle chuti
pepř špetka
očištěná mrkev 300 g, Šmakoun Mexico 200 g, gouda 100 g, M-vejce 2 ks, petrželka hrst, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Poslední dobou mám ze Šmakouna samé rychlovky, já vím. Ale přece v kuchyni nemusíme trávit několik hodin, abychom na stůl servírovali chutné a kvalitní jídlo. Nejraději mám ty rychlé improvizace ze surovin, které máte doma a potřebujete je spotřebovat. Mně ležela ve špajzu mrkev a v lednici mexický Šmakoun. Na okně začala chřadnout petrželka. Tak šup do mísy a mrkvové karbanátky se Šmakounem jsou tu.

Mrkev jemně nastrouháme, goudu také. Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme. Troubu předehřejeme na 200°C. Z mrkvové hmoty vytvarujeme karbanátky a dáme na pečící papír. Pečeme 15-20min. Servírujeme nejlépe s bramborovou kaší. Já tentokrát zvolila kaši s mrkvičkou (půl na půl).

2015-02-11 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte cca 10 - 12 placiček.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI