Smažené nudle se zeleninou a houbami zpět

Ingredience:
sušené bezvaječné nudle (čtvereček na porci) dle potřebyolej dle potřebycibule dle chuti
česnek dle chutizázvor dle chutizelenina (mrkev paprika, cuketa, bílé zelí...) dle chuti
houby (Jidášovo ucho, hlíva ústřičná) dle chutijarní cibulka dle chutmungo klíčky dle chuti
světlá sojová omáčka dle chutirybí omáčka dle chutiHoisin omáčka dle chuti
limeta dle chutiSriracha omáčka dle chuti
sušené bezvaječné nudle (čtvereček na porci) dle potřeby, olej dle potřeby, cibule dle chuti, česnek dle chuti, zázvor dle chuti, zelenina (mrkev paprika, cuketa, bílé zelí...) dle chuti, houby (Jidášovo ucho, hlíva ústřičná) dle chuti, jarní cibulka dle chut, mungo klíčky dle chuti, světlá sojová omáčka dle chuti, rybí omáčka dle chuti, Hoisin omáčka dle chuti, limeta dle chuti, Sriracha omáčka dle chuti

Příprava

Určitě všichni znáte smažené nudle, co se dají koupit ve městě v nějakém Asijském bistru. Taky jsem na ně chodila, ale musím říct, že dřív chutnaly o dost líp. Teď mi přijde, že je to samá nudle a nikde nic.

Proč si tedy neudělat vlastní nudle a dát si tam co má každý rád. Konkrétně tyto nudle, co vidíte na fotce, vznikly jako večeře, a proto je tam docela dost zeleniny. Hlavně složení se často mění podle toho, co je doma a tak. Berte to tedy spíše jako inspiraci a zamyslete se, co se dá u vás koupit a co máte rádi.

Nudle si uvařte podle návodu a propláchněte je studenou vodou.

Pánev wok a nebo nějakou vyšší si rozpalte, dejte trochu oleje a orestujte nejprve cibuli, mrkev, česnek a zázvor. Po chvilce přidejte i zbytek zeleniny a houby. Dvě minutky smažte a přidejte i klíčky a jarní cibulku. Promíchejte a vypněte troubu. Poslední dvě ingredience dojdou teplem ze zeleniny.

Zeleninu dejte stranou a opět dejte do pánve trochu oleje. Wok opravdu dobře rozpalte, jinak se vám na něho budou nudle lepit. 

Zelenina se nekořenila, proto přidejte všechny omáčky k nudlím. Dost to pomůže i tomu, aby se od sebe krásně oddělily a byly ochucené všude.

Jestliže budete dělat dvě porce, tak dejte 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce světlé sojové a 1 lžíce hoisin omáčky.

Smažte tak 3 - 5 minut a promíchejte s osmaženou zeleninou. Ochutnejte, a kdyby to bylo málo, tak přidejte ještě malinko omáček.

Kdo má rád, může si nudle pokapat limetovou šťávou (nám to chutná, jsme kyseláči). A kdo chce pikantní, tak si dá omáčku Sriracha.

Dobrou chuť!

2018-03-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI