Směs zeleniny se šmakounem provensálské koření a sušená rajčata zpět

Ingredience:
České Ghíčko bio dle potřebycuketa, očištěná a vydlabaná136 gvelká rajčata2 ks
jarní cibulka2 ksŠmakoun provensálské koření100 gčerstvá bazalka dle chuti
himalájská sůl dle chutimletý pepř čtyř barev dle chutisojová omáčka Kikkoman dle chuti
vařený kuskus4 lžíce
České Ghíčko bio dle potřeby, cuketa, očištěná a vydlabaná 136 g, velká rajčata 2 ks, jarní cibulka 2 ks, Šmakoun provensálské koření 100 g, čerstvá bazalka dle chuti, himalájská sůl dle chuti, mletý pepř čtyř barev dle chuti, sojová omáčka Kikkoman dle chuti, vařený kuskus 4 lžíce

Příprava

Když jsem se dozvěděla o novince, kterou pro nás Šmakoun připravil, těšila jsem se jak malé dítě až tuto novinku vyzkouším. Pro nezasvěcené musím dovysvětlit, že Šmakoun uvedl na trh novinku v podobě Šmakouna s provensálským kořením a sušenými rajčaty. No musím uznat, že se jim tedy náramně vydařil a já jsem si s touto variantou Šmakouna pohrála hned dvakrát, ale to až příště. Jdeme na přípravu hlavního jídla v hlavní roli se Šmakounem s provensálským kořením.

Než se pustíme do samotného vaření, připravíme si kuskus, který zalijeme horkou vodou, osolíme a přidáme pár kapek oleje, přiklopíme a dáme stranou. Já se přiznám, že potřebné množství kuskusu nikdy neodhadnu a mám jej vždy víc a následně si jej přidám do směsi dle vlastní chuti. Na 4 lžíce vařeného kuskusu připadne přibližně 30g nevařeného. Kuskus bude brzy připravený a my se můžeme pustit do přípravy směsi.

Na Ghí orestujeme pokrájenou 1 a 1/2 jarní cibulky, ale ne dozlatova jen lehce prohřejeme, přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením a prohřejeme. Do vzniklé směsi přidáme koření dle vlastní chuti: sůl, mletý pepř čtyř barev, sojovou omáčku a vaříme do požadované měkkosti. Já nemám ráda rajčata úplně měkká, rozvařená, tudíž jsem je jen krátce prohřála, nakonec přidáme pár čerstvých lístečků bazalky, které jen lehce potrháme a přidáme do směsi.

Do hotové směsi přidáme dle chuti připravený kuskus, který jsme si dali stranou, vše společně zamícháme a podáváme. Před servírováním ozdobíme cherry rajčátky, zbylou pokrájenou jarní cibulkou a naťovou petrželkou.

Přeji dobrou chuť.

2016-07-01 Hlavní chody

Poznámka

Sojová omáčka Kikkoman není vhodná pro bezlepkovou dietu, nahraďte ji například sojovou omáčkou Tamari. Pro bezlepkovou variantu s kukusem, kupte kukuřičný.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI