Šoulet zpět

Ingredience:
namočený hrách2 velké hrstkyvařené kroupy2 velké hrstkymajoránka hrstka
sůl špetkapepř špetkaprolisovaný česnek1 ks
cibule1 ks
namočený hrách 2 velké hrstky, vařené kroupy 2 velké hrstky, majoránka hrstka, sůl špetka, pepř špetka, prolisovaný česnek 1 ks, cibule 1 ks

Příprava

Šoulet je židovské tradiční jídlo, které má dlouhou historii. Použít můžete fazole, cizrnu i jiné luštěniny dle chuti. Připravuje se o nejznámějším židovském svátku, jakým je "šábes". Víc už asi ze mě nedostanete, ale je dobré to vědět, ne? 

Nakrájíme najemno cibulku a rorestujeme dozlatova. Přidáme vařený hrách, kroupy a dochutíme solí a pepřem. Přidáme i prolisovaný česnek a necháme provonět a spojit chutě.
Pozor, namočený hrách se vaří spolu se solí a majoránkou. Majoránka by měla zamezit nadměrnému nadýmání. Kdo nevěří, nechť udělá šoulet doma po práci. (smích)

2014-10-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI