Souvlaki zpět

Ingredience:
vepřová panenka400 - 500 golivový olej + na opékání1 dclAngostura 5 y.o.5 lžic
citronová šťáva1 lžícenasekané bylinky (tymián, šalvěj, rozmarýn) hrstkajenský pepř dle chuti
barevný pepř dle chutisůl dle chuti
vepřová panenka 400 - 500 g, olivový olej + na opékání 1 dcl, Angostura 5 y.o. 5 lžic, citronová šťáva 1 lžíce, nasekané bylinky (tymián, šalvěj, rozmarýn) hrst, kajenský pepř dle chuti, barevný pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Rychlé, jednoduché a neskutečně dobré. Takové recepty mám nejradši. Navíc vepřová panenka potřebuje pouze minutkovou úpravu, takže nemusíte trávit u grilu nebo v kuchyni dlouhé hodiny. Základem úspěchu jsou jednoznačně čerstvé bylinky, které dodají tomuto pokrmu tu správnou svěžest.

1. Panenku nakrájíme na 2 – 3 cm kousky. Přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme a necháme minimálně 2 hodiny v chladničce marinovat.
2. Poté maso napícháme na špejle předem namočené ve vodě.
3. Rozpálíme gril nebo pánev a špízy zprudka opékáme na lžíci olivového oleje cca 3 minuty z každé strany.
4. Podávat můžeme s celozrnnou tortillou, jogurtovým dipem a rajčátky.

2017-09-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI