Špagety Carbonara zpět

Ingredience:
špagety z tvrdé pšenice200 gtyrolský špek/pancetta/sušená šunka50 gstrouhaný parmazán50 g
žloutky2 kspepř dle chutiolivový olej dle potřeby
špagety z tvrdé pšenice 200 g, tyrolský špek/pancetta/sušená šunka 50 g, strouhaný parmazán 50 g, žloutky 2 ks, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Tyto špagety miluje můj muž. I já musím říct, že jsou vynikající. A přitom jsou jen z tak mála surovin. Sušenou šunku mám doma neustále. Jako má někdo doma zásobu cukru, mouky a nevím čeho ještě, tak u nás doma je zásoba surovin pro přípravu italských pokrmů. Toto jídlo je v podstatě hotové za deset minut.

Abych opravdu ušetřila čas, tak dám vařit vodu do rychlovarné konvice

Mezitím si nakrájejte pancettu a nebo jinou slaninu, která je sušená vzduchem.

Žloutky smíchejte s nastrouhaným parmazánem, pepřem a troškou vody z těstovin. 

V žádném případě nepřidávejte smetanu. Ta do tohoto jídla opravu nepatří.

Jakmile jsou těstoviny al dente, tak je rovnou z hrnce vložte do pánve k opečené slanině. Promíchejte a odstavte ze sporáku. Vmíchejte žloutky se sýrem, a pokud je potřeba, přilijte i trochu vody z těstovin. 

Ihned podávejte se sklenkou bílého vína a lehce zakápnuté panenským olivovým olejem.

Dobrou chuť!

2018-02-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI