Špagety s avokádovým pestem s petrželkou a jarní cibulkou zpět

Ingredience:
špagety300 gavokádo1 ksolivový olej2 lžíce
petrželka + na ozdobení2 hrstijarní cibulka1 ksmedvědí česnek4 - 5 listů
nastrouhaný parmazán2 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
šťáva z 1/2 citronu dle chutislunečnicová semínka dle chuti
špagety 300 g, avokádo 1 ks, olivový olej 2 lžíce, petrželka + na ozdobení 2 hrsti, jarní cibulka 1 ks, medvědí česnek 4 - 5 listů, nastrouhaný parmazán 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, slunečnicová semínka dle chuti

Příprava

Avokádo je z těch pochutin, na které si pořád tak nějak zvykám a hledám pro ně v kuchyni při vaření to, pro mě, správné využití. Dnes jsem vyzkoušela avokádové pesto či pokud budete chtít omáčku. Tato varianta se bude určitě řadit mezi ty povedené a hlavně moc chutné. Takže další kladný bod pro avokádo a další rozšíření mé kuchyně.

Nejprve si dáme vařit špagety, dle návodu na obalu. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 6-8 minut, tak aby byly na skus. Mezitím si oloupeme a nakrájíme avokádo a dáme do nádoby s vyšším okrajem. Poté přidáme nahrubo nakrájenou cibulku (bílou část), petrželku, medvědí česnek, nastrouhaný parmazán, olivový olej, trochu soli a pepře a šťávu z citrónu. Vše rozmixujeme do hladka pomocí tyčového mixéru.

Jakmile máme uvařené těstoviny, přidáme cca dvě lžíce vody z těstovin do avokádového pesta a ještě promixujeme. Těstoviny scedíme a avokádovou pastu s nimi promícháme. Podáváme posypané petrželkou, případně trochou parmazánu a slunečnicovými semínky.

2016-06-14 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI